Month: August 2009

Berbuka hari ke-5Berbuka hari ke-5



Alhamdulillah, semalam puasa kurang sikit dugaannya..perut ok je sepanjang hari..apa yang odah amalkan baca ‘Ya Qawiyyul Matin’ untuk stamina..baca banyak-banyak kali..baru rasa ada tenaga..kalau tak asyik melepek aje.. So semalam, semangat masak tu ada..nak masak:a) Ayam bersambalb) Kobis, suhun dan fucuk masak lemakc) teringin nak makan jemput-jemput bawang..d) Air Barli

Kesilapan Muslim dalam Bulan RamadhanKesilapan Muslim dalam Bulan Ramadhan



Kita bolehlah mengatakan bahawa objektif atau sasaran yang perlu dicapai oleh Muslim di bulan Ramadhan ini kepada dua yang terutama. Iaitu taqwa dan keampunan. Perihal objektif taqwa telah disebut dengan jelas di dalam ayat 183 dari surah al-Baqarah. Manakala objektif ‘mendapatkan keampunan’ ternyata dari hadith sohih tentang Sayyidatina Aisyah r.a

InsafInsaf



dalam perjalanan ke pejabat, ada sedikit kesesakan..mesti ada sesuatu kerana di kawasan Odah, amat jarang kesesakan berlaku sekitar jam melepasi 830am. Rupa-rupanya ada kemalangan maut di persimpangan selekoh malboro itu. Ternampak sekujur tubuh kaku di jalanraya ditutupi dengan plastik hitam. Ngeri tengok..Hanya jelingan sebenarnya, tapi kemudian ternampak pula bungkusan bekalan

Thanks frens..DIGI lovetosaveThanks frens..DIGI lovetosave



DiGi ‘klik’ kumpul dana RM150,000Oleh Maiamalina Mohamed Aminmaiamalina@hmetro.com.my SHAH ALAM: Pertama kali menggunakan kaedah ‘klik’ dalam kempen amal, ‘Love to Save’, Digi Telecommunications Sdn Bhd (DiGi) mengumpul RM150,000 untuk disumbangkan kepada 14 pertubuhan kebajikan. Dana terkumpul itu diperoleh hasil klik atau undian pelanggan DiGi serta orang ramai yang mempunyai semangat

Majlis Perkahwinan Umar & NanaMajlis Perkahwinan Umar & Nana



Alhamdulillah, telah sempurna majlis pernikahan dan persandingan adinda Odah pada 1 Ogos 2009 lalu..fuuuuhhhh memang penat betul..dah macam jadik wedding planner dah sebab Odah buatkan hantaran dan bekas telur (door gift), bilik pengantin, siapkan pengantin ie gosok baju nikah, sanding & sampin, pakaikan butang & sampin, pinkan brooch pada songkok,