Day: February 17, 2020

Fishcake Sedap Johor Keluaran Aini Pinky PeDASFishcake Sedap Johor Keluaran Aini Pinky PeDAS



Adakalanya fishcake yang saya beli, tak kisahlah dari jenama terkenal sehinggalah ke jenama pasar malam, rasanya tak berapa sedap macam dulu. Sekarang ni rasanya lebih banyak rasa tepung berbanding rasa ikan. Yelah, dah nama FISH kan, mestilah ada rasa ikan. Hahaha tapi bila terbeli fishcake sedap Johor keluaran Aini Pinky

Resepi Oden Menggunakan Fishball Keluaran Bumiputera Aini Pinky PeDASResepi Oden Menggunakan Fishball Keluaran Bumiputera Aini Pinky PeDAS



Peminat Oden Family Mart sila angkat tangan! Yeahhh oden ni tak boleh start, memang nak makan setiap hari. Tapi tu saya lah. Masa oden tengah famous, barisan yang beratur tu memang panjang, dan paling menyampah bila dah sampai turn kita, apa yang kita nak tu dah habis. Dan saya ada

Makanan Frozen Aini Pinky Food Usahawan PeDASMakanan Frozen Aini Pinky Food Usahawan PeDAS



Sarapan pagi favourite keluarga saya adalah Nasi Goreng, Mee Goreng, Mee Hoon Goreng, Kuey Teow Goreng, kiranya semua goreng-goreng la. Hahaha fried food taste better kan? Setiap kali ke pasar malam atau pasar raya, memang akan grab perencah masakan ataupun kita panggil isi hidangan macam fish cake, fish ball, sotong

Admires Lip Matte Mesra Wudhu PeDASAdmires Lip Matte Mesra Wudhu PeDAS



Did you know, betapa besarnya industri kecantikan seluruh dunia? Hehehe ke saya sorang je baru tahu yang industri kecantikan dunia adalah sebesar USD532 Billion dan dijangka akan meningkat kepada USD805 Billion pada tahun 2023! Dan statistik ini hanyalah untuk KOSMETIK sahaja tau. Dan market share untuk LIPSTICK sahaja bernilai USD11.5