Uncategorized

Bila order makanan tapi tetamu datang ramai



Bila order makanan tapi tetamu datang ramai


Sejak Oktober lepas, di BNI Spektra, saya bertugas sebagai Secretary Treasurer atau ringkasnya kami sebut ST. Salah satu tugas ST adalah untuk order F&B secukupnya untuk ahli dan tetamu BNI Spektra.

Tapi, semalam, jumlah tetamu adalah ramai dan melebihi jangkaan, menyebabkan ST ni dah berpeluh-peluh.

Strateginya adalah, bagitau Top LT supaya dahulukan tetamu. Tapi sebab tak cukup jugak, bagitau HOD pulak please dahulukan tetamu.

So, saya ni sesiap la asingkan makanan untuk tetamu. Datanglaaaaaa Coach Hadi ni sibuk dok tanya saya buat apa kat situ. Kenapa tak makan lagi blablablab. FYI, Coach Hadi nilaaaaaaah coach sihat saya sebab dia bantu saya dan husband untuk lebih sihat dengan cara yang natural iaitu workout dan eatclean.


Bila order makanan tapi tetamu datang ramai


Tengok ni cobaan untuk mengambil hidangan untuk tetamu dan cobaan saya untuk menghalang beliau!


Bila order makanan tapi tetamu datang ramai





Datang pulak Suraya Ali usahawan hebat ni, founder Lunatots yang menjual barangan bayi secara online dan The Milk Story, susu dan coklat untuk menambah susu ibu, tolong bantu halang Coach Hadi dari ambil makanan itu.



Bila order makanan tapi tetamu datang ramai





Datang pulak Anis, founder Dessert Republic yang sentiasa buat cupcakes yang sedap sampai termimpi-mimpi, tolong halang jugak. Tapi tak tau lah Anis ni nak halang Hadi atau Anis yang nak ambik hahahaha.


Dan jugaaaaa Shahra, lawyer hartanah yang ada 4 cawangan pun datang bantu. Ninja girl ni sebenarnya dia yang ambik gambar, tu yang takde dalam gambar.



Bila order makanan tapi tetamu datang ramai

Lepas je gambar ni, semua dok tergelak tengok gelagat memasing.

Nampak je memasing ni perangai gila-gila tak senonoh, tapi dorang ni sangat power dalam bisnes.

Inilah orang-orang yang saya cari bila stuck dalam managing business. 40 heads is better than 1.

Soalan pertama saya,

Tuan Puan owner produk atau servis yang dah berbisnes lebih setahun? 

Soalan saya seterusnya,

CAN YOU HANDLE MORE BUSINESS?

Jika ya,

Whatsapp saya di 011-2013-2276 untuk saya berikan tarikh dan masa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *