How was your 2022?

4 hari lagi, 2022 akan melabuhkan tirai. And we will say goodbye to 2022. Kalau orang bertanya, how was your 2022, apa agaknya saya akan jawab ya? 2022 – the year that nearly broke me. Itulah jawapan saya. I was broken inside. Luaran nampak macam okay, tapi dalaman saya serasa macam dalam perang. Minda kata […]

Continue Reading...

Tips Membasuh Pinggan untuk anak-anak

Tips Membasuh Pinggan untuk anak-anak Saya memang suka basuh pinggan. Ada satu kepuasan bila tengok sinki kosong dan pinggan mangkuk periuk semua tersusun dengan kemas dan teratur. Saya sangat rimas kalau pinggan mangkuk periuk tu tak disusun dengan baik (read : cara saya) sebab nanti susah nak simpan semua tu dalam almari. Sebab hanya saya […]

Continue Reading...

Vaksin Dos Kedua – Astra Zeneca

Vaksin Dos Kedua – Astra Zeneca 63 hari selepas dos pertama pada 4 Jun 2021, maka semalam giliran saya untuk mendapatkan suntikan vaksin dos kedua – Astra Zeneca. Dalam rumah ini yang ada 5 orang, saya dan adik perempuan adalah orang pertama mendaftar untuk vaksin iaitu pada pendaftaran vaksin Astra Zeneca bulan Mac lalu. Saya […]

Continue Reading...

Apa kaitan Coach ICF dengan Jatuh Kerusi?

Apa kaitan Coach ICF dengan Jatuh Kerusi? Hari ni ada coaching untuk Online Marketing. Ianya dipanggil Chemistry Coaching untuk menentukan samada kita selesa dengan coach kita atau tidak. Satu sebab kenapa saya bersetuju dengan coaching session ini adalah untuk support my dearest friend dalam mendapatkan sijil dari International Coach Federation (ICF). Another reason would be […]

Continue Reading...

Senarai Kesyukuran 24 Mei 2021

Saya amat suka dengan ayat 7 Surah Ibrahim ni. Dan saya bermula dengan Senarai Kesyukuran untuk 24 Mei 2021. وَإِذ تَأَذَّنَ رَبُّكُم لَئِن شَكَرتُم لَأَزيدَنَّكُم ۖ وَلَئِن كَفَرتُم إِنَّ عَذابي لَشَديدٌ Dan (ingatlah juga), tatkala Tuhanmu memaklumkan; “Sesungguhnya jika kamu bersyukur, pasti Kami akan menambah (nikmat) kepadamu, dan jika kamu mengingkari (nikmat-Ku), maka sesungguhnya azab-Ku […]

Continue Reading...