Ramadhan kali ini



Saya rasa pelik sebab semakin lama berpuasa, semakin cepat perut saya terasa lapar.. Contohnya begini:-

1st day – ok sebab semangat. Ada kelas Tuisyen dari 0900am – 1400pm still maintain. Kemas rumah lagi.
2nd day – ha..gastrik n start muntah dari malam lagi. mmg melepek. tidur aje sepanjang hari. Nasib baik berbuka kat rumah mak.
3rd day – still gastrik but bearable. gi office
4th day – gastrik masih ada tapi dah tak muntah.
5th day – dah baik sikit sebab makan kurma n madu banyak waktu sahur
6th day – 13th day – alhamdulillah sebab tak rasa lapar, cuma kena masak lambat
dalam pukul 6pm takut lapar.
14th day – today – pukul 1 @ 2 dah rasa lapar..

Dan saya tak boleh tengok rancangan masakan AT ALL..langsung tak boleh, sebab nanti perut saya BERBUNYI..macam budak-budak lak rasanya sebab dulu masa kecik-kecik, mmg takleh tengok tv especially iklan air, food yang menggiurkan.

Kalau tuisyen jam 1200-1400, time tu maid dia selalu masak (well they are non-muslim family) dan perut saya akan meminta-minta untuk diisi..

haiya..

2 thought on “Ramadhan kali ini”

  1. edrina says:

    macam symptom2 akak berpuasa waktu awal2 peknen jerk.. masa kandungan 2/3 bulan gitu… masa akak peknen kan najihah & danisha.. mmg kena gastrik yg teruk sampai tak leh posa langsung huuhu..masa najihah akak sempat pose 1 minggu jerk.. masa danisha entah berapa hari jer entah hehe.. tapi masa qaireen perut dah besar.. tak der masalah..sebab fasa mabuk2..loya2..pening2.. etc dah lepas..so akak dapat puasa penuh dengan jaya nya 🙂

  2. saudahsalleh says:

    ye ke kak ed? huhu semangat nih nak ngeceknya..selalu bila -ve tu buat rasa down..tu yg malas tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *