Uncategorized

Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta

Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta

Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta. Sejak berbisnes full-time ni, memang saya perlukan sangat gambar-gambar menarik untuk upload kat SocMed. Banyak gambar saya ambil gunakan phone saje. Tapi kadang yang tak syoknya gambar tak berapa cantik. Bahahaha badan plus size berangan nak kurus tapi makan machiam-machiam pastu bising gambar tak cantik. Yelaaaa dikkkk. Ahkak bukan model gitu. Model Plus Size pun tak layak kahkahkah. So, carik-carik la Studio Fotografi yang bagus. Apa yang bagus tentang Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta adalah mereka memenuhi keperluan fotografi saya.

Okay, biar saya terangkan hasil yang saya nak dari photoshoot kali ni. Ini kali kedua saya gunakan khidmat mereka.

Saya nak satu gambar yang cantik, of course. Lepas tu, sebab bisnes saya ni berkaitan dengan bengkel kereta, kenalah hasilnya berkaitan bengkel dan kereta. But untuk bawak bengkel ke studio fotografi memang tak munasabah la kannn.

Tapi saya perlukan sangat suasana bengkel ni. So, dok tanya kat Taufiq, Taufiq cakap mereka boleh buat.

Haaaa? Bawak bengkel ke studio ke? Mana boleh muat. Haaaahahaha nak bawak tools pun susah sebab besar berat dan berat.

Team Talenta ni cakap, jangan risau, dorang akan bagi apa yang client mahukan.

So, saya percaya dengan kemahiran dan kepakaran Talenta, kita serahkan sahaja pada mereka.

Saya hadir ke Studio Fotografi mereka pada hari Rabu. Waktu bekerja ni, macam biasalah kat Kuala Lumpur, parking sedikit penuh. Tapi ada je kat kawasan belakang pejabat mereka. 

Sampai je kat Talenta, terus dijemput masuk dan duduk kat waiting room mereka. Dapat pulak air-cond lepas berpeluh-peluh naik tangga. Ahkak kan gems, jalan sikit dah mengah penat tak larat hehehe.


Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta

Alright. Lepas lelah habis, saya terus ke area Studio mereka. Saya tak tahu sangat tentang studio, but I think ianya cukup besar sebab kami pernah ambil gambar dalam 25 orang lebih.

Ini apa ek namanya? Nanti bila ambik gambar, ada flash. Bahahaha kita bukan kisah sangat apa peralatan terlibat, yang penting adalah gambar tu cantik, kan?

Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta

Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta

Tapiiiiiii ada satu lagi masalah besar untuk saya. Yelaaaaa, kita bukan model. Nak bergaya pun tak reti. Selfie tu lain cerita. Hahahaha.


Tapi Taufiq cakap, no worries (lagi). Nanti mereka akan bantu. For me, mereka bagi Sara, fotografer wanita so that I will be comfortable. Bila kita selesa, senang sikit takdelah segan kan?


Tengok video bawah ni. Macam mana Sara tolong saya dapatkan angle yang menarik dan pastinya KUWUUUUUSSSSS. Bahahaha.

Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta


Ni pulak ialah Arif. Fotografer jugak. Kelas kau Odahhhh sampai 2 orang fotografer tolong. Hahahaha ni Arif tolong bagi idea untuk gambar yang sesuai dengan bengkel. Ni Arif tengah ajar macam mana nak bergaya.

Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta

Antara gaya yang Arif suruh buat. Hahahaha. Memang kelakar tau masa ni. Tu pasal asyik tergelak tu.


Lepas tu, Arif kata pegang tools tu, nanti Designer senang nak edit. Bagus jugak idea dia sebab saya memang blur pasal fotografi ni. Nasib baik team Talenta banyak tolong, in fact semualah dia bantu.


Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta



Okay. Dah siap berposing semua, mereka pilih gambar yang akan mereka edit untuk sesuaikan dengan tema bengkel kami.


Ni dia gambarnya. Asalnya saya tengah pegang kerusi, tapi kerusi tu dah HILANG! Power la Talenta edit sampai looks very real.


Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta



Ni masa Khairul tengah edit kan gambar tadi. Bahaha. Siap suruh Khairul kuruskan sikit badan tu. Bukan apa, bagi nampak shape je.


Khairul siap cakap, “Tak boleh kurus sangat puan, nanti orang tak percaya.” Adooooi tergelak dengar dia cakap macam tu. Yelah yelah Ahkak ikut je cakap yang pakar. 


Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta

Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta

Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta

Nilah Taufiq Zakir, one of the talent in Talenta Holdings Sdn Bhd. Beliau merupakan seorang Fotografer bertaraf International dan beliau juga adalah seorang Image Consultant! 


Lepas appointment saya, ada satu lagi photoshoot untuk produk dan orang. Hahaha tapi nampaklah betapa professionalnya mereka ni bekerja. Tadi sebab Ahkak tengah nervous bergambar, mana nak perasan apa yang berlaku.




Apa yang
saya perhatikan, Talenta memang satu Creative Agency yang mantap. Bukan
sahaja mereka ada Fotografer, mereka juga ada In-House Graphic Designer,
Interior Designer dan juga Event Merchandising. In fact, bukan sekadar itu.

BRANDING. Inilah kepakaran mereka sebenarnya. That’s why mereka bersatu di bawah satu bumbung Creative Agency dan menggunakan nama TALENTA. Hmmmm pool of talent maybe *wink*

Nak tengok hasil yang mereka buat untuk Rahim Auto, Bengkel Kereta Untuk Wanita?

Ini dia hasilnya.


Studio Fotografi Kuala Lumpur by Talenta





Siapa yang terlibat dalam sekeping gambar ni?




#1


Fotografer. Orang yang ambil gambar




#2


Graphic Designer. Beliau yang tolong design the picture yang client mahukan.




#3


Surprisingly, Interior Designer (ID) juga terlibat sikit sebab mereka beri idea bila Rahim Auto nak selaraskan design untuk semua branch Rahim Auto. Ini adalah hasil ID Talenta. Sebijik macam workshop overseas kan?




Ramai kan? And only for a picture. Tapi 1 gambar ni menggambar 1000 patah perkataan dalam 1 cerita. Berbaloi-baloi kami ambil khidmat Talenta Holdings Sdn Bhd ni.


Dan mereka sangat komited sebab gambar ni siap dengan cepat! Ini kualiti dan kecekapan yang susah nak dapat di kalangan orang seni ni. Sebab saya dah banyak kali kena. Tak deliver pada tarikh yang dijanjikan. Sebab tu saya agak berkira sikit nak hire mereka pada mulanya. Tapi bila mereka deliver sebelum masanya, so saya sangat happy!


Ini detailsnya ya.


Alamat :

7-2, Jalan 1/76

Desa Pandan


55100 Kuala Lumpur
Telefon :
+016 7124 700


Website:

www.talenta.com.my


Semoga bermanfaat!

Bye.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *