#mamakidsjunction

SWAP REVIEW =============== Cuba tengok ni. #mamakidsjunction buat sale. . Standby ya kawan-kawan. . #Kedaibaby @mamakidsjunction ni buat #onlinesale minggu depan! . #beforeGST #sale 23 Mac 2015 mesti murah giler! . Print screen gambar ini dan Follow @mamakidsjunction sekarang supaya tak terlepas sale hebat gila untuk; #stroller, #babywearing, #carseat #breastpump! dan banyak lagi. . Semua […]

Continue Reading...

KENA DENDA SEBAB …

Teks : Saudah Salleh KENA DENDA SEBAB …  ———————  Semasa saya di Tingkatan 5, saya bukanlah pelajar yang bagus.  Bagus di sini maksudnya pelajar yang sentiasa mematuhi peraturan.  Tapi saya tidak. Setiap minggu saya akan menyelinap keluar jika tidak mendapat kebenaran.  Ala bukan buat salah apa pun, balik tanpa kebenaran. Balik rumah naik bas. Sabtu […]

Continue Reading...

CINTA INGGERIS

Teks : Saudah Salleh CINTA INGGERIS  ===============  Sejak masuk sekolah menengah, saya mula jatuh cinta.  Jatuh hati dengan pembacaan.  Bermula dengan majalah, kemudian beralih kepada kisah-kisah menarik Enid Blyton.  Buku buku Enid Blyton yang saya baca telah diterjemah ke Bahasa Malaysia, jadi amat menyeronokkan untuk dibaca.  Antara yang saya ingat ialah kisah adik-beradik Jackson, kisah […]

Continue Reading...

BE THE BEST

BE THE BEST————— Terngiang-ngiang suara mak cakap saya kena be the best. Dua minggu selepas bertukar sekolah, dah nak periksa pertengahan tahun. Bila belek silibus, ada yang saya tertinggal, ada yang saya dah terkedepan. Paling teruk, bahasa arab langsung saya tak tahu! Macam mana nak jawab soalan nanti? Tapi saya cekal. Buat aje mana yang […]

Continue Reading...

SEMAK HATI

Teks : Saudah Salleh SEMAK HATI  ————  Ianya dibaca dengan bunyi enak bukan emak.  Maksudnya lihatlah hati kita.  Belek hati sendiri.  Bersihkan ia.  Buang rasa hasad dengki cemburu iri hati.  Masukkan ke dalamnya kasih sayang cinta rindu.  Insyaallah.  Semoga Allah memudahkan urusanmu dan sentiasa memberkatimu.  #semogabermanfaat  FB:Rahim Auto

Continue Reading...