Did you know, betapa besarnya industri kecantikan seluruh dunia? Hehehe ke saya sorang je baru tahu yang industri kecantikan dunia adalah sebesar USD532 Billion dan dijangka akan meningkat kepada USD805 Billion pada tahun 2023! Dan statistik ini hanyalah untuk KOSMETIK sahaja tau. Dan market share untuk LIPSTICK sahaja bernilai USD11.5 Billion dalam tahun 2018. Pada saya, memang patut pun industri kosmetik ni sangat besar, Lipstick sahaja ada 8 jenis okay! Disebabkan faktor ini dan ditambah dengan misi Al Jannah Creative Enterprise untuk membantu wanita Muslimah BERGAYA dan MENJANA PENDAPATAN SAMPINGAN, mereka telah mengeluarkan Admires Lip Matte Mesra Wudhu PeDAS.

Apa itu Lip Matte mesra wudhu? 

Admires Lip Matte Mesra Wudhu bermaksud produk bibir ini tidak mempunyai silikon, iaitu satu bahan yang menghalang air dari menembusinya. Silikon adalah waterproof, menjadikan produk yang menggunakan bahan ini lebih tahan lama dan warnanya lebih kekal. Waterproof and long-lasting. Jadi, bila tiba waktu solat, apa yang kita perlu buat hanyalah gunakan air sahaja untuk wipe off the lip matte. Senang saje. 

Mahukan tips memilih lip matte yang tidak mengeringkan bibir? Baca di sini.

Tapi saya lebih suka gunakan makeup remover sebab CC Cream saya ada mempunyai SPF 50, jadi bila nak solat, memang kena bersihkan bebetul. Alang-alang guna makeup remover tu terus saja cuci bibir sekali. Tapi kalau setakat pakai Admires Lip Matte sahaja, hanya gunakan air sahaja untuk bersihkan lip matte.

Caranya adalah basahkan tapak tangan dan jari-jari kita lepas tu just sapu je ke bibir beberapa kali untuk buang lip matte tu. Senang je kan? Inilah kelebihan Lip Matte keluaran Al Jannah Creative Enterprise.

Apa lagi keistimewaan Admires Lip Matte?

Selain mudah dibersihkan, tekstur nya yang ringan membuatkan Admires Lip Matte mudah untuk dioles ke bibir. Tiada campuran bau dan flavor, Lip Matte ini juga sesuai digunakan untuk pipi dan mata. Kiranya 3-in-1 produk ni. Talk about SAVING MONEY! Jimat betul kan? Jadi bila suami cakap banyaknyaaaa lip matte sayang ni, kita boleh jawab, “Abang. Sayang sebenarnya dah jimat duit tau. Sebab 1 batang Lip Matte ni cuma berharga RM31.90 sahaja tapi boleh pakai untuk Mata, Bibir dan Pipi tau. Tak payah beli Eye Shadow yang biasanya berharga RM30+ dan Blusher biasanya dalam harga RM30+ jugak. See, jimat enam puluh lebih tau!”

Baca tentang lip matte halal Malaysia di sini.

Hahahaha Menteri Ekonomi Rumah Tangga mestilah bijak dalam menguruskan kewangan. Tapi maksud saya adalah, Lip Matte ni sangat berbaloi untuk dibeli. Harganya yang mampu milik, ditambah dengan kepelbagaian guna serta kualiti setanding jenama antarabangsa, Admires Lip Matte adalah pilihan terbaik. Tambahan lagi, ianya dikilangkan di Malaysia di kilang Bumiputra. Lagi satu keistimewaan Admires Lip Matte adalah:

Dengan setiap pembelian sebatang Admires Lip Matte, 1.5% akan disumbangkan kepada tabung amal yang dipilih oleh Al Jannah Creative Enterprise. Sambil Bergaya Sambil Beramal. 

Mana nak dapatkan Admires Lip Matte Halal Malaysia?

Admires Lip Matte Halal Malaysia boleh didapati di sini:

FB – Admires Lip Matte

IG – @admireslipmatte