Pening kepala atau sakit kepada adalah satu tanda yang tidak boleh diabaikan. Pening boleh menunjukkan bahawa badan kita sedang menghadapi stress atau ia adalah result dari medical disorder seperti migrain atau tekanan darah tinggi. Ia juga boleh membawa kepada penemuan penyakit-penyakit lain. Pening kepala tidak boleh dipandang enteng kerana ia boleh menggangu kehidupan kita. Kali ini saya nak kongsikan petua redakan sakit kepala dari Zana Therapy Oil usahawan PeDAS yang mengeluarkan Zana Therapy Oil.

Petua Redakan Sakit Kepala

1. Minum air secukupnya

Antara petua yang popular untuk redakan sakit kepala adalah minum air. Kenapa kena minum air bila pening kepala? Kekurangan air di dalam badan boleh menyebabkan pening kepala.

Beberapa kajian yang telah dijalankan menunjukkan bahawa dehidrasi yang kronik adalah penyebab kepada pening kepada dan migrain [1]. Dengan hanya minum air sahaja dapat meredakan pening dalam masa 30 minit ke 3 jam.

Untuk mengelakkan pening kepala kerana dehidrasi, fokus kepada usaha untuk minum air dengan cukup dan makan makanan yang banyak air seperti tembikai.

2. Tidur yang cukup

Kekurangan tidur boleh menjejaskan kesihatan dalam banyak cara dan boleh menjadi punca kepada sakit kepala untuk sesetengah orang.

Walau bagaimanapun, tidur yang terlalu banyak juga boleh menjadi punca tercetusnya sakit kepala. Ini menunjukkan bahawa jumlah istirahat yang tepat adalah penting bagi mereka yang mencari ubat sakit kepala secara natural.

Ingin tahu tentang Zana Therapy Oil Malaysia boleh baca di sini.

3. Cuba Minyak angin terapi aroma

Terapi aroma mempunyai banyak manfaat terapeutik dan sering digunakan secara luaran untuk meredakan pening kepala. Dengan satu calitan minyak angin beraroma di pelipis kepala boleh mengubati pening dan memudahkan rehat. Zana Therapy Oil dengan bauan yang segar dapat merehatkan minda dan mengurangkan stres.

Baca tentang kelebihan minyak angin beraroma di sini.

Macam mana nak dapatkan Zana Therapy Oil?

Whatsapp – Zana Therapy Oil Malaysia

Facebook – Zana Therapy Oil Malaysia

Instagram – Zana Therapy Oil Malaysia