Sejak beberapa tahun lepas, burung walet menjadi sangat popular di Malaysia. Dengan saiz pasaran di Malaysia sahaja berjumlah RM1.5 Billion dan harga sarang burung walet boleh mencecah RM4,000 sekilogram, Malaysia merupakan pengeluar sarang burung walet ketiga TERBESAR di dunia selepas Indonesia dan Thailand. Nuras Secret Enterprise telah mengeluarkan produk Sarang Burung Walet Malaysia PeDAS atau Program E-Dagang Setempat di bawah MDEC.

Di bawah jenama Sayap Walet, Nuras Secret Enterprise mengeluarkan minuman Sarang Burung Sayap Walet berperisa dengan 3 jenis perisa. Perisa yang dikeluarkan merupakan perisa yang sentiasa menjadi pilihan rakyat Malaysia iaitu Laici, Durian Belanda dan Kurma.

Baca khasiat sarang burung walet di sini.

Apabila ditanya mengapa Sayap Walet memilih Laici, Durian Belanda dan Kurma, Puan Nuraslina, founder dan pengeluar produk sarang burung walet memaklumkan bahawa 3 perisa ini adalah antara pilihan kegemaran rakyat Malaysia dan sentiasa menjadi rebutan para pelanggan mereka.

Perisa Kurma merupakan kesukaan ibu-ibu mengandung kerana gabungan kedua-dua bahan ini menjadikan ianya minuman yang sedap untuk dinikmati oleh wanita hamil.

Kurma merupakan antara tanaman tertua di dunia dan terkenal sebagai superfood yang mengandungi pelbagai khasiat dalam meningkatkan tahap kesihatan. Bagi ibu hamil, kurma dapat membekalkan tenaga kerana tahap glukosa yang tinggi. Kurma juga yang tinggi kalium dapat membantu perkembangan bayi di dalam kandungan.

Selain Kurma, Sayap Walet memilih perisa Laici bagi minuman sarang burung walet mereka. Laici, atau nama saintifiknya Litchi Sinensis adalah buah yang berasal dari Selatan negara China, Selatan Indonesia dan Timur Filipina. Pokok ini mudah dibiak di dalam iklim sederhana dan pokok laici ini pokok yang rimbun. 

Dikatakan sekiranya memakan buah laici segar, ianya mampu mencegah kerosakan sel dan mengurangkan risiko diserang strok. Bagi yang sedang berdiet, buah laici segar mampu mengurangkan nafsu makan serta meningkatkan metabolisme dalam tubuh.

Baca tentang minuman sarang burung sayap walet di sini.

Durian Belanda juga menjadi pilihan Sayap Walet kerana kadar Vitamin C dan anti-oksidan yang tinggi. Ia juga kaya dengan karbihidrat dan fruktos yang akan memberikan tenaga sepanjang hari. Namun begitu, durian belanda kurang sesuai untuk ibu hamil.

Minuman Sarang Burung Sayap Walet ini sangat bagus jika diminum pada waktu pagi iaitu sebelum sarapan dan juga sebelum tidur malam. 

Dimanakah Produk Sarang Burung Walet Malaysia PeDAS boleh dibeli?

Facebook – Sayap Walet

Instagram – Sayap Walet

Website – Sayap Walet