Beauty Trends come and go, dan pada masa kini, Lip Matte lebih digemari berbanding Lipstick. Kenapa Lip Matte, terutamanya Admires Lip Matte menjadi pilihan? Dan apakah tips-tips penting dalam memilih lip matte yang tidak mengeringkan bibir? Ini perkongsian Tips Memilih Lip Matte Yang Tidak Mengeringkan Bibir dari Admires Lip Matte yang saya rasa bermanfaat untuk semua wanita yang memilih keselesaan dan juga gaya.

Puan Endang Suryati binti Azmi berkata, Lip Matte keluaran Al Jannah Creative Enterprise mempunyai 3 keunikan iaitu mesra wudhu, tahan lama dan tidak mengeringkan bibir.

Baca tentang Admires Lip Matte mesra wudhuk di sini.

Mengapa memilih untuk mengeluarkan Lip Matte berbanding Lipstick?

Apabila ditanya mengapa memilih untuk mengeluarkan Lip Matte berbanding Lipstick, beliau memberikan jawapan sebegini.

Pertama, Lip Matte menyerlahkan warna-warna dengan lebih terang. Dengan satu olesan, bibir kita telah menjadi lebih cantik. Keajaiban ini adalah disebabkan oleh sifat unik dalam formula Lip Matte. 

Kedua, Lip Matte telah ditambahbaik dengan formula yang tidak mengeringkan bibir. Setiap kali memakai Lip Matte, sebenarnya kita seperti memakai Lip Balm! Sebab itu, Admires Lip Matte adalah mesra wudhu, kerana ianya tidak mempunyai silikon.

Ketiga, Lip Matte lebih tahan lama. Tips untuk mengekalkan warnanya adalah dengan mengoles Lip Matte dan tekapkan tisu di antara bibir (blot) kemudian oleskan semula Lip Matte.

Apakah Tips dalam Memilih Lip Matte?

Dalam memilih Lip Matte yang tidak mengeringkan bibir, ini tips beliau.

Pertama, disebabkan sekarang ini formula Lip Matte semakin bagus, apa yang perlu dibuat adalah to prep your lips supaya bibir yang cantik tu semakin cantik dengan Admires Lip Matte. Sebelum tidur, kita boleh scrub atau exfoliate bibir kita dengan lip scrub. Kita boleh DIY sendiri lip scrub menggunakan garam laut (sea salt) dan madu ataupun gula (brown sugar) dan madu. 

Kedua, selepas scrub bibir, boleh oleskan lip balm untuk mengekalkan kelembapan bibir. 

Baca tentang Admires Lip Matte Halal Malaysia di sini.

Kenapa kita kena buat 2 perkara ini walaupun katanya Admires Lip Matte ni tak mengeringkan bibir?

Lip Matte tidak akan mengeringkan bibir cumanya disebabkan Lip Matte mempunyai kemasan yang rata dan tidak berkilat, bila kita pakai, Lip Matte akan menyerlahkan keadaan bibir kita. So kalau bibir kita memang kering dan flaky dan kita tak exfoliate dan lembapkan bibir sebelum pakai Lip Matte, memang akan nampaklah bibir kita “tak sihat”.

Apa yang menarik tentang Admires Lip Matte adalah setiap pembelian yang kita buat, kita bukan sahaja dapat Lip Matte, kita juga sebenarnya menyumbang kepada Tabung Amal yang mereka sokong. So Insyaallah, sambil bergaya sambil kita beramal.

Admires Lip Matte Halal Malaysia boleh didapati di sini:

FB – Admires Lip Matte

IG – @admireslipmatte

“Lipstick is the most valuable weapon in a woman’s make-up kit. 

It has the power to transform the appearance and mood of the person wearing it, and, at the same time, arouses the admiration of everybody else.”

Semoga bermanfaat!